[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membrii Observatorului respectării drepturilor de proprietate intelectuală s-au întrunit în ședință. Iată ce au discutat
11 Decembrie

La Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a avut loc şedinţa comună de lucru a membrilor Observatorului respectării drepturilor de proprietate intelectuală, transmite CURENTUL.

La întâlnire au participat reprezentanții AGEPI, Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei, Serviciului Vamal și Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei.

În deschiderea evenimentului, Lilia Bolocan, Directorul general AGEPI a precizat că această întâlnire vine să confirme buna cooperare între instituţiile responsabile de asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală din Republica Moldova și să constate deschiderea autorităţilor publice pentru combaterea fenomenelor de contrafacere și piraterie, precum şi pentru asigurarea unui schimb eficient de informaţii dintre autorităţile responsabile de monitorizarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, în vederea elaborării rapoartelor, studiilor analitice şi statistice în domeniu.

Participanții la ședință au discutat despre planul de acţiuni al Observatorului respectării drepturilor de proprietate intelectuală pentru anul 2018. Un alt subiect de pe ordinea de zi a fost cu privire la structura, formatul și conţinutul Raportului naţional privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova. Varianta electronică a Rapoartelor pentru anii 2012 – 2016 poate fi accesată aici.

De asemenea, participanții au pus în discuție subiectul legat de noul site al Observatorului, elaborat de către AGEPI.

Observatorul respectării drepturilor de proprietate intelectuală activează în cadrul AGEPI din anul 2011. Scopul creării acestuia a fost asigurarea schimbului de informaţii dintre autorităţile responsabile de monitorizarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, dar și elaborarea unor rapoarte, studii analitice şi statistice în domeniu. Totodată, Observatorul exercită funcţiile Centrului de notificare a Organizaţiei Mondiale a Comerţului privind implementarea Acordului TRIPs și constituie un mijloc eficient de promovare a activităţilor desfășurate de către diverse autorităţi, instituţii implicate în combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților