[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au întocmit un demers cu solicitarea convocării BP pentru miercuri
2 Iunie

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, șeful fracțiunii „ACUM Platforma DA” a anunțat că, membrii Biroului Permanent din partea formațiunii au întocmit un demers cu solicitarea convocării Biroului pentru miercuri, informează CURENTUL.

„Stimați cetățeni, deputații au fost aleși de voi. Primim salarii de la contribuabili. Moldova este republica parlamentară. Din 100 de deputați 98 au fost testați negativ. Ieri chiar și șeful ANSP a spus că nu vede problema pentru cvorum. La 4 iunie expiră 14 zile de la ultima ședința a Parlamentului, când noi am aflat că un deputat este infectat. Joi putem convoca ședința Parlamentului. Este necesar prompt să deblocăm asistența financiară din partea UE. Să aprobăm, un proiect multașteptat de producătorii autohtoni, legat de prezența lor în rețelele de supermarketuri. Să rezolvăm problema circumstanțelor de forța majoră pentru antreprenori, care au suferit în urma restricțiilor sanitare. Să creăm comisia parlamentară de anchetă pe actele de corupție și îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon.

În acest context, membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au întocmit un demers cu solicitarea convocării BP pentru miercuri. Dacă avem 1/3 din semnături, vom depune azi solicitarea la Secretariat. Este foarte suspect că imediat când fracțiunea noastră cere reluarea ședințelor legislativului, apare un infectat asimptomatic în Parlament din partea Platformei DA. Insistăm ca persoanei, pretins infectate, i se permită să facă un test repetat în altă instituție medicală. Sper foarte mult ca sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității Legislativului”, a scris Slusari, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților