[ X ]
[ X ]
[ X ]
Membrii APIUS au donat peste 6000 ciupici și 5000 de măști sterile destinate lucrătorilor medicali și vamali
26 Martie

Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Republica Moldova (APIUS) a inițiat o campanie de binefacere pentru a ajuta instituțiile medicale în lupta împotriva COVID-19. În contextul decretării stării de urgență la nivel național, membrii APIUS și-au consolidat eforturile și au donat consumabile către 10 instituții medicale strategice și un centru de plasament pentru copii din Hâncești, informează CURENTUL.

Membrii APIUS au donat peste 6000 ciupici și 5000 de măști sterile destinate medicilor, asistenților medicali, pacienților, lucrătorilor vamali și persoanelor din localităților rurale din raionul Rîșcani. Printre principalii beneficiari se enumeră Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; I.M.S.P. Institutul Mamei și Copilului; I.M.S.P. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”; Institutul de Medicină Urgentă; Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii; Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”; I.M.S.P. Maternitatea Municipală nr.2 din Chișinău; Institutul de Cardiologie; Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghelul Mihail” și Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneag”.

“Deși cunoaștem cu toții lipsa fluxului de numerar și problemele de ordin financiar-fiscal cu care se confruntă majoritatea agenților economici, facem un apel către toate întreprinderile din sectoarele-cheie ale industriei naționale să ajutăm medicii în lupta contra COVID-19. Această necesitate de aproximativ 3,5 miliaone de măști medicale și 2 milioane de uniforme de protecție trebuie să o acopere statul, dar în contextul unei crize mondiale și a unui deficit major de consumabile în majoritatea statelor este mai important ca oricând să mobilizăm rapid eforturile tuturor furnizorilor economici și să-i protejăm pe cei care luptă în prima linie pentru a salva vieți omenești”, a declarat Corina Cojocaru, Director Executiv al Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Republica Moldova”.

Instituțiile medicale strategice din țară și Asociația Patronală a Industriei Ușoare exprimă gratitudine și muțumește pentru receptivitate, dedicație și spirit filantropic următoarele centre de design vestimentar și brand-urile Din inimă, precum: Oldcom, Ionel, Mi-e Dor, Portavita, Mobile SRL, SC Cojocari-Grup SRL, Passer, Ana Popova, Parubina, Textile-contact, ZipHouse, Bevera Nord și altele pentru generozitatea de care au dat dovadă, urmare a inițiativei de binefacere iunițiată de către Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Republica Moldova.

Totodată, Asociația Patronală a Industriei Ușoare aduce sincere mulțumiri companiei de textile S.A.Ionel pentru suma de 100.000 de lei donată în cadrul campaniei de colectare de fonduri a Guvernului pentru combaterea coronavirusului (COVID-19) și ajutorarea cadrelor medicale din Republica Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților