[ X ]
[ X ]
Membri ai organizației criminale „Makena” – reținuți de oamenii legii pentru furturi în proporții deosebit de mari
8 Mai

Ofițerii Direcției Combaterea crimei organizate a INI, în comun cu polițiștii și procurorii din mun. Bălți au documentat activitatea ilegală a unui grup infracțional care a comis în anul 2017, un furt în proporții deosebit de mari, transmite CURENTUL.

În martie 2017, Poliția a fost sesizată de un locuitor al mun. Bălți, precum că persoane necunoscute au pătruns în domiciliul său, de unde au sustras mijloace bănești în valută națională și internațională și bijuterii din aur. Prejudiciul total cauzat fiind de 2 127 437 lei.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, a fost identificat organizatorul grupului infracțional, un bărbat de origine daghestaneză, cu antecedente penale, afiliat organizației criminale „Makena”, condusă de către așa-numitul „hoț în lege”, Vladimir Moscalciuc. La moment, liderul grupării se află în detenție în instituție penitenciară.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au identificat 10 persoane, cu vârsta cuprinsă între 29 și 47, implicate în comiterea infracțiunii, fiecare având rolul său, dintre care face parte și o femeie.

La data de 7 mai, curent, ofițerii de investigații ai INI, în comun cu polițiștii și procurorii din mun. Bălți, și cu sprijinul angajaților de la Batalionului cu Destinație Specială „Scorpion” al Inspectoratulului General de Carabinieri al MAI, au efectuat percheziții în penitenciarul nr.11 Bălți, în automobilele, la domiciliile și locurile de trai a suspecților. Astfel, oamenii oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești, bijuterii din aur, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare și alte obiecte ce prezintă interes pentru cauză.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor membrilor grupului cât și stabilirii rolurilor fiecăruia din ei. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Menționăm, suspecții sunt membri activi ai grupării criminale „Makena”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților