[ X ]
[ X ]
[ X ]
MEI a desfășurat ședința Grupului de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi promovarea economiei verzi
14 Februarie

Ministerul Economiei și Infrastructurii de comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au desfășurat prima ședință din anul curent al Grupului de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi promovarea economiei verzi în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței, au fost analizate primele rezultate și planurile de implementare a noului proiect al Comisiei Europene – EU4Environment pentru anul 2020, dar și procesul de raportare a Planului de acțiuni pentru anul 2019 privind implementarea Programului pentru promovarea economiei verzi.

„Grupul de lucru a demonstrat eficiența şi capacitatea de a asigura continuitatea, prevăzută de Regulamentul de activitate al acestuia, de a mobiliza şi coordona procesul intern de promovare a economiei verzi şi de elaborare a obiectivelor naționale în domeniul dat. Din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii vă asigur, că noi vom contribui activ la promovarea acestui proces, cât și la realizarea măsurilor prevăzute în proiectul EU4Environment, care țin de competența ministerului și ale instituțiilor subordonate”, a menționa Secretarul de Stat, Iuliana Drăgălin.

Menționăm că, proiectul EU4Environment este finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către următoarele instituții partenere: UNECE, UN Environment, UNIDO, OECD și Banca Mondială. Proiectul are un buget de 20.5 milioane de euro și este implementat în perioada 2019-2020 în țările regiunii Parteneriatului Estic și anume: Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina.

Implementarea EU4Environment la nivel național a început din luna septembrie 2019.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților