[ X ]
[ X ]
[ X ]
MEI a desfășurat ședința consultativă privind problemele pieței forței de muncă. Va fi realizat un studiu
29 Mai

Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat astăzi prima ședință consultativă privind problemele pieței forței de muncă în Republica Moldova. În cadrul ședinței au participat mai mulți reprezentanți ai autorităților de resort, transmite CURENTUL.

„Experiența țărilor vecine privind politicile implementate în acest domeniu ne poate ajuta să găsim și să implementăm noi tehnici pentru ca problemele pieței forței de muncă în Republica Moldova să se diminueze”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Reprezentanții autorităților responsabile de piața forței de muncă urmează să realizeze un studiu privind situația acestui sector la moment, să elaboreze programe speciale de instruire care să crească nivelul de calificare a forței de muncă din sectoarele economiei naționale cele mai sensibile la deficitul de forță de muncă, etc.

În anii precedenți, cel mai mare număr de persoane au fost angajate în domeniul vânzărilor și prestării de servicii, unde sunt solicitați lucrători cu un nivel mediu de calificare (40% din noile angajări). Incapacitatea de a găsi personal suficient de calificat este indicată de către angajatori drept principala cauză a deficitului de forță de muncă.

Următoare ședință privind problemele pieței forței de muncă în Moldova va avea loc săptămâna viitoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților