[ X ]
[ X ]
[ X ]
Medicii români și-au încheiat misiunea în R. Moldova, care a durat 14 zile
15 Mai

Medicii români și-au încheiat misiunea în R. Moldova, care a durat 14 zile. Echipa de specialiști din România și-a desfășurat activitatea în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul, transmite CURENTUL.

„Misiunea dumneavoastră e mai mult decât un sprijin. E un semnal că Republica Moldova are prieteni și că noi, moldovenii, avem frați și surori care vor să ne ajute”, a declarat Premierul Ion Chicu.

Premierul a apreciat înalt gestul poporului român oferit anume în perioada pandemiei, caracterizată de deficituri și insuficiențe, și a menționat că în asemenea momente valoarea fiecărei piese și echipament de protecție personală este înmiită.

„Vă mulțumim pentru munca făcută în aceste 14 zile, pentru energia și devotamentul dumneavoastră și pentru exemplele bune de omenie și bunăvoință. Lăsați în urmă vieți salvate și prietenii legate – sper că numărul prieteniilor de pe ambele maluri ale Prutului va crește intens în perioada următoare și veți avea multe motive să mai reveniți în Moldova”, a spus prim-ministrul.

Specialiștilor din România le-au fost oferite diplome ale Guvernului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților