[ X ]
[ X ]
[ X ]
Medici militari români decorați cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”
16 Mai

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a decorat cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme” grupul de medici militari, veniți din România, pentru a ajuta specialiștii moldoveni în lupta cu noul COVID-19, transmite CURENTUL.

Distincțiile au fost oferite cu prilejul încheierii misiunii acestora în țara noastră și în semn de apreciere a sprijinului oferit medicilor moldoveni din instituțiile strategice în combaterea pandemiei legate de răspândirea coronavirusului.

În cadrul ceremoniei de decorare, care a avut loc pe platoul instituției de apărare, Alexandru Pînzari le-a mulțumit celor 12 medici militari de peste Prut pentru sacrificiul și actul de curaj pe care l-au demonstrat pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Ne-ați oferit un sprijin de care aveam atâta nevoie. Faptul că ați fost departe de familiile și copiii voștri pentru a ajuta alte familii este demn de toată admirația și recunoștința noastră. Sănătate vă dorim și misiuni îndeplinite cu succes!”, a spus ministrul Apărării.

De menționat că în urmă cu 2 săptămâni, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății a sosit în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Aceștia au acordat, alături de colegii moldoveni, asistență medicală și îngrijire pacienților infectați și au instruit personalul medical din instituțiile din Bălți, Chișinău și Cahul.

Cristina Parfeni

DSC_2848 DSC_5485 DSC_5495 DSC_5592 DSC_5598 DSC_5604 DSC_5631

Inapoi la arhiva noutaților