[ X ]
[ X ]
[ X ]
Medalii de aur și argint pentru participanții la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori
23 Septembrie

Lotul olimpic din Republica Moldova a cucerit o Medalie de aur și una de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, ediția a X-a, ce s-a desfășurat în perioada 17-22 septembrie 2016, la Skopje, Macedonia, transmite CURENTUL.
Tinerii care au reușit să obțină aceste rezultate remarcabile sunt Gabriel Cojocaru, premiat cu Medalia de aur, și Alexandru Rudi, deținător al Medaliei de argint, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Orizont” din or. Durleşti, mun. Chişinău.
Precum a informat reprezentantul Ministerului Educației, la competiție au participat 43 de elevi din 10 țări, printre se numără Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, România, Slovenia, Turkmenistan.
Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori are drept scop motivarea elevilor cu vârsta de până la 15,5 ani din Europa de Est pentru a studia informatica.
Menționăm că din echipa națională au făcut Gabriel Cojocaru, Alexandru Rudi (elevi în clasa a X-a la LT ”Orizont” din or. Durleşti) și Ion Plămădeală (elev în clasa a X-a la LT ”Mihai Viteazul” din mun. Chişinău).
Tinerii au fost însoțiți de profesorul de informatică Sergiu Corlat și de lectorul universitar Angela Globa, membru al Consiliului olimpic la disciplina Informatică. Ambii profesori sunt preparatori ai lotului olimpic.
Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților