[ X ]
[ X ]
[ X ]
MECC se pregătește pentru sezonul estival. Ce planuri are în privința taberelor de odihnă pentru copii și adolescenți
14 Martie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a supus consultărilor publice proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2020, transmite CURENTUL.

Astfel, potrivit documentului, ministerele și APC, APL și Confederația Națională a Sindicatelor vor finaliza până la 16 mai curent lucrările de pregătire a taberelor de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților, iar cele cu sejur de zi până la 1 iunie curent. Finanțarea taberelor de vară pentru copii și adolescenți se va efectua din bugetul de stat și bugetele locale., din sumele plătire de părinți șli din resursele alocate de întreprinderi, organizații și asociații, urmând ca autoritățile fiecărei unități administrativ teritoriale să stabilească prețurile biletelor în taberele de odihnă.

CNAS va repartiza biletele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

MECC va achiziționa 100 de bilete și va suporta cheltuielile de transport tur-retur pe teritoriul RM pentru elevii din România; 300 bilete pentru copii din Bender, 100 bilete pentru elevii din zonele de conflict a regiunilor estice ale Ucrainei.

Detalii mai jos:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților