[ X ]
[ X ]
[ X ]
MEC se alătură „Manifestului diplomaţiei ştiinţifice francofone”, semnat în cadrul Săptămânii Francofoniei Științifice
24 Septembrie

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat la Săptămâna Francofoniei Științifice, transmite CURENTUL.

În cadrul Săptămânii Francofoniei Științifice, la Conferinţa miniştrilor francofoni ai învăţământului superior şi cercetării, miniștrii au adoptat un „Manifest al diplomaţiei ştiinţifice francofone”, scopul căruia este consolidarea legăturii dintre politică şi ştiinţă, precum şi cooperarea universitară în spaţiul francofon.

Menționăm că Săptămâna Francofoniei Științifice, desfășurată în perioada 21 – 24 septembrie, a fost marcată de cea de-a XVIII-a Adunare Generală cvadrienală a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) și de celebrarea a 60 de ani de la fondarea AUF, care în prezent reunește peste 1000 de universități din lume.

Tot în cadrul Săptămânii Francofoniei Științifice a fost prezentată noua strategie pentru perioada 2021-2025. Evenimentul a avut loc în format hibrid şi a reunit peste 900 de reprezentanţi ai universităţilor din 116 state membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF).

Inapoi la arhiva noutaților