[ X ]
[ X ]
[ X ]
Măsurile întreprinse de ANSA pentru prevenirea livrării produselor alimentare neconforme în instituțiile de învățământ
9 August

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), ieri, a avut loc o conferință de presă cu privire la măsurile de prevenire a livrării produselor alimentare neconforme în instituțiile de învățământ general din țară, transmite CURENTUL.

Directorul general interimar ANSA, Ela Malai a menționat că, asigurarea alimentației sănătoase a copiilor este o prioritate pentru Agenție „în acest sens, fiind întreprinse activități planificate și inopinate de control, dar și de prevenire a situațiilor de risc”. „Agenția reacționează operativ la toate semnalele parvenite de la școli și grădinițe, reușind, astfel să schimbe spre bine situația privind alimentația în școli și grădinițe, atât în capital, cât și în mediul rural”, a comunicat Malai.

Directorul general adjunct ANSA, Ion Toma, a specificat că, în primul semestru al anului, inspectorii Agenției au întocmit peste 40 de procese-verbale, cu amenzi de aproximativ 55 mii de lei, urmare a controalelor în blocurile alimentare ale instituţiilor de învăţământ general din ţară. „Totodată, inspectorii au emis şi peste 300 de prescripţii, necesare pentru înlăturarea neajunsurilor depistate. Totuşi, în caz de necesitate, periodic, ANSA revizuieşte şi emite dispoziţiile necesare ca unele instituţii, în special cele unde anterior au fost depistate nereguli, să fie monitorizate suplimentar”, a precizat Toma.

Conducerea ANSA a subliniat c,ă în cazul depistării în cantinele publice pentru copii a produselor neconforme, răspunderea o poartă – atât agentul economic furnizor, cât şi administraţia instituţiei de învăţământ. „Îndemnăm conducerea şcolilor şi grădiniţelor să dea dovadă de responsabilitate şi să anunţe structurile ANSA atunci când depistează produse inadmisibile pentru folosirea în alimentaţie, pentru a nu pune în pericol sănătatea, ba chiar şi viaţa copiilor”, a declarat Ela Malai.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților