[ X ]
Au venit tocmai din Franța pentru a face cunoștință cu „lactofermentarea produselor legumicole” și să guste murăturile moldovenești
31 Mai

Mai mulți studenți masteranzi din Franța au fost recent în vizită la Muzeul Țăranului din satul Molovata Nouă. În cadrul deplasării, aceștia au făcut o degustare a murăturilor autohtone moldovenești și totodată au primit rețete de preparare a produselor vegetale lactofermentate, informează CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a menționat că vizita studenților s-a desfășurat în cadrul celor 35 de zile de cercetare în Republica Moldova, pe tematica – Lactofermentarea produselor legumicole în experiența comunităților locale, economice din Republica Moldova.

„Muzeul Țăranului, care prin strategia sa este un muzeu creativ, interactiv, unde exponatele au și gust autentic, e deschis spre comunicare și colaborare către toți cei interesați de tradiții, obiceiuri, gastronomie, patrimoniul cultural-istoric, etc.. Astfel, cu referire la vizita studenților masteranzi din Franța, aceasta a fost o primă vizită de informare și documentare pe tema lactofermentării”, a precizat el.

Menționăm că Muzeul Țăranului este un proiect în desfășurare, fiind acum la etapa de restaurare a bucătăriei de vară și de reabilitare și amenajare a curții. Deschiderea oficială a muzeului se preconizează pentru 28 august 2021, când va avea loc hramul satului Molovata Nouă.

Doina Buruiană

185504193_3816851688436869_9065493015870187912_n 189216047_3993702187349725_2141295081638502020_n 190995253_4255937191107263_4446179489043543173_n 191011434_329721548767008_3915253596299871392_n 191574544_780788579465654_2618970778370550002_n 191712772_470084247413698_3528839027539780728_n 192141357_220985836245641_539202218562960511_n

Inapoi la arhiva noutaților