[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mașinile abandonate din centrul Chișinăului ar putea fi evacuate. Ruslan Codreanu a solicitat responsabililor să întreprindă acțiunile necesare
20 August

Primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat Preturii sectorului Centru al Capitalei să evacueze mașinile abandonate de ani de zile parcate pe carosabil, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței serviciilor Primăriei, Ruslan Codreanu a menționat că a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor precum că unitățile de transport stau de ani de zile pe acostament sau carosabil, în curțile blocurilor de locuit sau pe spațiile verzi.

„Vreau să veniți cu o soluție pe marginea acestui caz, ca să le putem ridica de acolo. Pot să vă trimit și adresele exacte, primite de la cetățeni”, a spus Ruslan Codreanu.

Pretorul sectorului Centru al Capitalei, Pavel Rusu, a spus că nu există căi legale prin care s-ar putea de evacuat aceste mașini.

„În această primăvară am făcut și inițiat demersuri cu fotografiile mașinilor abandonate din sector către Inspectoratul General al Poliției (IGP) și IGP sectorul Centru. Căi legale de evacuare a acestor mașini nu există, de aceea împreună cu poliția căutăm soluții pentru a purcede la evacuarea unităților de transport. La 30% din numărul mașinilor depistate am găsit stăpânii, celelalte – nu”, a spus Pavel Rusu.

În context, Ruslan Codreanu a menționat că dacă mașina este parcată de mai mult de jumătate de an pe un spațiu verde, deja e încălcare și autoritățile au tot dreptul să intervină.

Pavel Rusu a spus că procedura de evacuare, sigilare și păstrare a automobilelor este una îndelungată, iar între timp stăpânul poate ataca pretura în judecată.

Ruslan Codreanu a menționat că este nevoie de a crea o Comisie care va evalua acest lucru, să constate că mașina este abandonată sau staționează de luni de zile ilegal pentru a putea fi evacuată de responsabili.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților