[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marina Tauber, apel către deputați: Am fost votați de cetățeni nu pentru lupte politice, dar că să găsim soluții
28 Noiembrie

Vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, secretarul fracțiunii parlamentare a formațiunii, le-a amintit vineri colegilor săi deputați că rolul aleșilor poporului nu este să se concentreze pe lupte politice, dar să caute și să găsească soluții pentru cetățeni. În cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune, la care au participat reprezentanți ai principalelor partide parlamentare, Marina Tauber a făcut apel către deputați să revină la activitatea legislativă în beneficiul oamenilor.

Marina Tauber a amintit că deputații Partidului „ȘOR”, alături de colegii lor din Platforma „Pentru Moldova” au lansat mai multe inițiative benefice pentru cetățeni precum asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite, majorarea pensiei, a indemnizațiilor la nașterea copiilor și multe altele pe care cetățenii le așteaptă. În acest context, ea a îndemnat deputații din alte fracțiuni să înceteze luptele politice.

„Nu trebuie să uităm că noi am fost delegați de oameni nu pentru lupte politice, dar să căutăm și să găsim soluții. Noi putem să luptăm cu problemele Republicii Moldova, dar nu între noi. Anume cu acest îndemn, împreună cu Platforma „Pentru Moldova” am venit în Parlament și am chemat toți deputații să revenim la muncă pentru ceea ce am fost delegați de cetățeni”, a declarat Marina Tauber.

Ea a criticat și comportamentul unor deputați în privința proiectului de hotărâre prin care a fost propusă crearea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze circumstanțele atacurilor raider în spatele cărora ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Marina Tauber a arătat că discuțiile au deviat de la subiectul proiectului la acuzații nefondate la adresa deputaților.

În context, ea a amintit că deputații Blocului ACUM au votat anterior în comisii în favoarea creării comisiei respective și a opinat că și-au schimbat decizia peste noapte „după ce au avut întâlniri cu anumiți cetățeni”.

În contextul discuțiilor despre o eventuală majoritate parlamentară, Marina Tauber a reiterat poziția exprimată recent de Platforma „Pentru Moldova” că nu negociază alianțe nici cu dreapta, nici cu stânga și a amintit că deputații Platformei au votat la ședințele Legislativului conducându-se exclusiv de principiul beneficiului proiectelor respective pentru cetățeni. „Am făcut o declarație oficială că nu există nicio coaliție, nicio alianță și noi votăm toate inițiativele legislative care sunt utile, importante și benefice societății”, a punctat Marina Tauber.

Inapoi la arhiva noutaților