[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marin Ciobanu: „Poți să lucrezi 5 ani pentru patriotism, dar la un moment dat îți pui întrebarea: cât timp?”
8 Septembrie

Administratorul Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, afirmă că manjoritatea pleacă pentru hotare impuși de situație, transmite CURENTUL.

Marin Ciobanu menționează că a trăit și el o perioadă peste hotare, dar a fost convins de părinți să se reîntoarcă și să deschidă ZEL Bălți în 2009.

„Bine, eu am mâncat din pâinea străinătății, am trăit aproape patru ani în Germania, am făcut studii. De fapt, părinții m-au convins să revin în Moldova, să deschid Zona Economică Liberă Bălți în 2009. Da, există chestii de patriotism, poți să lucrezi 2, 3, 5 ani pentru entuziasm, pentru patriotism, dar la un moment dat îți pui întrebarea: cât timp? Doar fiecare își dorește să aibă o viață decentă, copiii lor să fie cât de cât asigurați în Republica Moldova. Și de multe ori familiile întregi pleacă. Noi știm doar, statisticile arată că în fiecare an între 40 și 50 de mii de moldoveni părăsesc Republica Moldova. Or, ei asta nu o fac pentru că nu ar fi patrioți, pur și simplu ei sunt impuși de situație”, spune Marin Ciobanu pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților