[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marijuana, în valoare de peste 500 mii lei, depistată de polițiști. Suspecții au fost reținuți
5 Noiembrie

Ofițerii Direcției Antidrog ai Direcției Nord ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP și procurorii din cadrul oficiului „Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, în conlucrare cu angajaţii Serviciului chinologic al IGPF al MAI, au destructurat activitatea unui grup criminal organizat, specializat în creşterea, prelucrarea şi comercializarea ulterioară a drogurilor sub formă de marijuană, transmite CURENTUL.

Investigațiile au demarat în luna septembrie 2019, fiind efectuate investigații complexe, drept urmare fiind documentată schema pusă la cale de către membrii grupului criminal.

Astfel, la data de 24 octombrie 2019, în urma efectuării măsurilor speciale de investigație pe teritoriul raionului Teleneşti, de către grupul de investigație au fost reținuți doi membri ai grupului criminal organizat, fiind efectuate percheziţii la domiciliile acestora.

În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate circa 5 kg de marijuana mărunțită și peste 8 kg uscată, neprelucrată, pregătită pentru comercializarea ulterioară. Valoarea drogurilor pe piaţa neagră constituie aproximativ 500 000 lei.

Suspecţii au în vârstă de 53 și 55 de ani, au fost reţinuţi fiind aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi demonstrată vina, membrii grupului criminal organizat riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților