[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mărfuri fără acte de proveniență, în valoare de circa 500 mii lei, reținute de vameși
20 Septembrie

Trei agenți economici, proprietari ai mai multor unități comerciale din orașele Cahul, Comrat și Briceni, sunt documentați de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru comercializarea articolelor vestimentare și de încălțăminte, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală, transmite CURENTUL.

Bunurile, estimate cumulativ la circa 500 mii lei, au fost reținute în rezultatul unor misiuni de control efectuate de către inspectorii Echipelor Mobile și ofițerii de investigații speciale ai Vămii la unitățile comerciale și depozitele din proprietatea antreprenorilor documentați, despre care era deținută informația că desfășoară activități comerciale ilicite.

Potrivit datelor operative din gestiune, s-a stabilit că agenții economici în cauză nu au efectuat careva tranzacții comerciale externe privind procurarea și importul respectivelor mărfuri, fapt ce confirmă caracterul ilicit al operațiunilor economice desfășurate.

Astfel, în rezultatul controalelor desfășurate, angajații vamali au ridicat în total 401 piese vestimentare și 355 de articole de încălțăminte, în asortiment, majoritatea având marcajele unor branduri renumite.

Mărfurile au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor și adoptarea unei decizii prevăzute de norma legală, iar persoanele documentate riscă sancțiuni pentru trafic ilicit de bunuri și încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților