[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mărfuri de peste 6 mln. lei, fără promisiunea titularilor de mărci, depistate într-un depozit al unui agent economic
6 Octombrie

Ofițerii Direcţiei investigaţii „Nord” a INI în comun cu procurorii din Bălți au efectuat mai multe percheziții la magazinele și depozitele unui agent economic, amplasate în municipiul Chișinău și Bălți, transmite CURENTUL. 

În rezultat, au fost depistate și ridicate mărfuri de larg consum în asortiment, utilizând mărci comerciale în lipsa permisiunii titularilor de drepturi, în cantitate de 27 734 unități. Marfa ridicată a fost evaluată la peste șase milioane de lei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform semnelor constitutive  ale infracțiunii prevăzute de  art.185/2 alin. 2 Cod Penal, ”Încălcarea dreptului asupra obiectelor de proprietate industrială”, adică utilizarea fără consimţămîntul titularului a mărcii protejate sau a unui semn care, din cauza identităţii ori similitudinii cu marca înregistrată, generează riscul de confuzie în percepţia consumatorului.

Potrivit legii penale, persoana juridică vinovată în comiterea astfel de infracțiuni riscă amendă de până la 250 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 1 la 5 ani.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală necesare acumulării materialelor probatorii, în vederea definirii cauzei penale și expedierii în instanța de judecată.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților