[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marfă, de circa 2 mln. de lei, ridicată la Vamă. Învinuiții arestați pentru 30 de zile
4 Februarie

Ofițerii Serviciului Vamal au reținut în flagrant mai mulți membri ai unei grupări infracționale, în cadrul unui dosar de contrabandă instrumentat în comun cu Procuratura mun. Chișinău, oficiul Botanica. În urma perchezițiilor, a fost ridicată marfă în valoare de circa 2 milioane de lei, transmite CURENTUL.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a patru luni, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că bunurile erau procurate de la piața ”KM7” din orașul Odessa (Ucraina) și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

Trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant vineri, 31 ianuarie, în momentul descărcării mărfurilor la unul dintre garajele utilizate pentru depozitarea acestora.

Operațiunea a continuat cu 8 percheziții în mai multe depozite clandestine din capitală. În rezultat, au fost depistate mărfuri de larg consum în cantități mari, preponderent articole sanitare și de uz casnic, fără acte de proveniență. Descinderile s-au mai soldat și cu reținerea altor două persoane, care se presupune că ar fi organizatorii schemei de contrabandă.

Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților