[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marfă de aproximativ un milion de lei, introdusă în țară prin contrabandă, deconspirată de polițiștii de frontieră
1 August

Angajații Poliției de Frontieră au deconspirat două cazuri de transport ilicit de bunuri peste frontiera de stat. Reținerile au avut loc urmare a unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere pe segmentul din responsabilitatea Direcției regionale SUD, transmite CURENTUL.

Astfel, la data de 26 iulie 2017, în baza informației cu caracter operativ, ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției au acționat în punctul de trecere „Cairaclia”. În rezultatul măsurilor întreprinse, pe sensul de intrare în R. Moldova au fost oprite și verificate minuțios două mijloace de transport, Mercedes Viano și Volkswagen Passat. Ambele autovehicule erau ticsite cu genți și pachete, care la examinarea conținutului acestora s-a depistat marfă de larg consum de circa un milion de lei. Din cercetările preliminare s-a constatat că bunurile au fost introduse din Ucraina în R. Moldova prin contrabandă, cu eludarea controlului vamal.

Persoanele implicate, cetățeni moldoveni de 28 și 50 de ani, împreună cu unitățile de transport și marfa, au fost escortate la sediul Direcției, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Totodată, a fost sesizată Secția de inspectare a fraudelor economice din cadrul INI al IGP, angajații căruia au preluat ulterior examinarea cazului, conform competențelor instituționale.

4s

3s

2s

1s

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților