[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Marea Curățenie” începe în capitală din acest weekend
24 Septembrie

În capitală începe „Marea Curățenie”. Despre aceasta a comunicat, astăzi, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite CURENTUL.

Ion Ceban a spus că, timp de o lună, în zilele de weekend, va fi desfășurată campania de salubrizare pe întreg teritoriul municipiului Chișinău.

„Facem apel la autoritățile publice locale, agenți economici, organizațiile de mediu, grupuri formale și neformale care sunt antrenate în proces să participe. Vrem să facem curat în Capitală și să sensibilizăm asupra faptului că trebuie să fim cooperanți în acest aspect și să menținem curățenia”, a spus Ion Ceban.

Astfel, în acest weekend, va începe campania de salubrizare în Parcul „La Izvor”, Pretura Botanica va face curat la „Valea Trandafirilor”, la Ciocana – pădurea Parcului Râșcani, la Râșcani – din strada Miron Costin, strada Florilor, Calea Orheiului, în Centru – la „Valea Morilor”, la Buiucani – în pădurea-parc „Butoiaș”.

Potrivit Primarului, deșeurile acumulate vor fi duse la stația din strada Uzinelor. Primăria va pune la dispoziție saci de gunoi și mănuși.

În cazul în care vor fi precipitații, se va amâna pentru altă dată procesul.

Ion Ceban a spus că, campania se va extinde și în curțile blocurilor de locuit.

Amintim că, recent a fost aprobat un Regulament, unde este stipulat că – acei care vor arunca gunoi în parcuri, străzi, alei, locuri publice, vor fi sancționați.

Persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă de la 900 la 1 500 lei, iar juridice – de la 3000 la 9000 de lei.

Primăria va amenaja panouri informative privind sancțiunile de mediu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților