[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mare sau munte? Vitalie Dragancea a făcut dezvăluiri despre preferințele sale turistice: „Cu oameni buni în jur orice loc e frumos”
18 Iulie

„De la o vârstă vacanța pentru mine înseamnă timpul care-l petrec cu familia. Indiferent unde. Copiii noștri sunt mari și au programul lor – și noi, părinții, ne adaptăm după dânșii”. Declarația a fost făcută de Vitalie Dragancea, ex-consilier al Premierului, în cadrul proiectului CURENTUL „Vacanță acasă”.

El a spus că, la moment, nu au planuri de vacanță, căci pandemia a adus multă impredictibilitate în viața noastră. „Dar sunt sigur că vor apărea idei. Cumnatul meu Gheorghe (soțiile noastre sunt surori) este un om foarte activ și inventiv. El e sursa de inspirație și autorul planurilor, după care petrecem timpul liber. Fiecare vacanță împreună se transformă într-o istorie de care ne amintim apoi cu mare plăcere”, a precizat fostul consilier.

Dragancea a mai spus că, dacă va apărea posibilitatea de a merge undeva în afară, presupune că familia sa mare va alege marea. „La mare ne distrăm bine, petrecem activ și vesel timpul împreună. Dacă mă vor întreba ce vreau voi propune să mergem la munte și să facem drumeții prin pădure. Dar cred că nu mă vor întreba”, a menționat el.

Cât despre destinațiile din Republica Moldova, recunoaște că nu prea le cunoaște și are de compensat multe goluri. „Dar am umblat mult prin Moldova și am văzut multe locuri deosebit de frumoase care nu sunt considerate destinații turistice. Cred că, cu oameni buni în jur orice loc e frumos. Bunăoară mă fac fericit șezătorile în cercul familiei și cu prietenii pe malul unui iaz, unde stăm ore în șir și povestim ceva ori gătim ceva împreună. Am mers recent la un pescuit, ca de obicei, datorită lui Gheorghe. Am găsit acolo natură deosebită și un gospodar foarte cumsecade. Am gătit, am stat liniștiți la vorbă, am urmărit cum se joacă copiii – ce-i mai trebuie omului pentru fericire?”, a mărturisit el.

La capitolul recomandări de destinații, Dragancea a spus: „M-ați prins în colț aici. Vă rog să primiți răspunsul meu ca oglindă a vârstei și a modului meu de viață. Fiecare dintre noi trebuie să reușească să acorde suficient timp familiei, mă refer aici la copii și soții ori soți după caz, și părinților. Și să găsim timp să ne gândim la noi – cât de rațional trăim, cât de bine distribuim timpul. Ați așteptat răspuns despre destinații. Dar copiii, soțiile și părinții tot sunt destinațiile prioritare ale vieții noastre și mi se pare că nu le oferim timpul și atenția care le merită”. Iar în ceea ce ține de activități perfecte pentru vară, a spus: „Activitatea perfectă probabil depinde de vârstă și de starea spiritului. Părinții noștri nu aveau sezon estival – aveau treabă multă anul în jur. Acum se muncește mult mai puțin, dar pretenții avem mult mai multe. Am pretenții modeste în acest sens. Am spus mai sus că îmi plac șezătorile în familie și cu prietenii. Cineva gătește, cineva bate mingea, alții joacă badminton. Pot cu orele să alerg cu nepoțelul meu mai mic, când el merge cu trotineta. Suntem mulți și uneori gălăgioși, și ne este interesant împreună”.

Totodată, a spus că nu poate enumera doar trei bucate tradiționale preferate.

„Îmi place mămăliga cu jumări. Și cu ouă prăjite și cu brânză. Și cea cu tocană. Nu mai puțin îmi plac sarmalele și ardeii umpluți. Îmi plac tot felul de cârnați de casă. Din păcate s-a cam pierdut tradiția de a face cârnați. Nu știu dacă țuica face parte din categoria „bucate” dar la o masă bună, cu niște gogonele, țuica trebuie să fie. Mă pierd după plăcinte cu brânză și verdeață, or cu varză, cu bostan, cu măr. Pot mânca învârtită până nu mă țin pantalonii. M-au alintat cu mâncare bună de-a lungul anilor mămica, mama soacră, nevasta și toți prietenii. Așa că mai bine mă asta mă opresc aici”, a conchis Vitalie Dragancea.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților