[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marcela Paladi – nr.2 în lista PLDM pentru CMC: Vreau să mă implic în transformarea Chişinăului într-un oraş prietenos pentru persoanele cu necesităţi speciale
6 Octombrie

Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare urmare a unui accident rutier la începutul acestui an, a anuțat astăzi că a acceptat să candideze pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru Consiliul Municipal Chișinău. Pentru Curentul.md, Vlad Filat, liderul PLDM, a precizat că Marcela Paladi este numărul 2 în listă. 

Marcela Paladi, într-o postare pe Facebook, a spus că a cugetat mult până a decide să facă pasul acesta.

„După cum bine ştiţi, în urma cumplitei tragedii prin care am trecut în luna februarie a anului trecut, viaţa mea s-a schimbat în totalitate. De fapt, dacă e să spunem lucrurilor pe nume, practic a trebuit să-mi iau viaţa de la zero. În ultimele șapte luni, am privit viaţa cu alţi ochi decât până acum, am înţeles că lucruri cărora până mai ieri nu le atrăgeam mare atenţie, de fapt reprezintă probleme serioase. Lipsa unei rampe de acces într-un edificiu sau altul, pavajul pus necalitativ, o bordură nelalocul ei, pietre pe trotuare etc. – toate acestea pentru oameni ca mine sunt probleme.

Trebuie să recunoaştem că Chişinăul nu este un oraş prietenos sau confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale. Sigur, unele tentative de a rezolva aceste probleme s-au făcut, dar ele reprezintă doar o mică picătură într-un imens ocean. E nevoie de o strategie aparte, de un plan de acţiuni concrete, de multă muncă, de efort susţinut pentru ca persoanele cu necesităţi speciale să se poată simţi cât mai confortabil posibil în Chişinău, să nu se simtă excluse din viaţa activă. Dar, e una când constaţi existenţa problemelor şi cu totul alta e când te implici. Cred că v-aţi convins deja că eu sunt omul acţiunii şi, când văd o problemă, în loc să mă plâng, prefer să o soluţionez. De aceea, vă anunţ despre decizia mea de a candida la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău în alegerile din data de 5 noiembrie 2023”, a declarat ea.

Tânăra a spus că nu vrea să vină în Consiliu pentru a face politică, ci pentru a se implica activ în transformarea Chişinăului într-un oraş prietenos, confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale. „Cu aceasta mă voi ocupa zi de zi. Cunosc nu din auzite care sunt problemele în acest sens, am o viziune clară cum pot fi ele soluţionate şi… nu cred că este cineva cu o motivaţie şi cu o dorinţă de a le soluţiona mai mare decât a mea”, a precizat ea.

Marcela Paladi a mai spus că este membru al PLDM de mulți ani. „PLDM este unicul partid din care am făcut parte vreodată. M-am alăturat PLDM-ului cu ani în urmă, fiind membră activă a tineretului liberal-democrat. Cunosc bine această echipă, ştiu ce scopuri are şi ele consună perfect cu scopurile mele. Dar merg în CMC nu pentru a reprezenta partidul sau interesele de partid, ci pentru a soluţiona problemele oamenilor. Sunt sigură că voi beneficia de suportul plenar al colegilor liberal-democraţi, dar și altor consilieri în implementarea tuturor acelor idei cu care merg în Consiliul Municipal Chişinău”, a precizat ea.

Totodată, Vlad Filat, liderul PLDM, a spus Marcela Paladi este „un exemplu de putere și determinare, o adevărată luptătoare”.

„Ce mă impresionează cel mai mult la Marcela este faptul că în loc să aștepte compasiune și ajutor din partea altora, ea însăși oferă empatie și sprijin celor din jur. Astfel de oameni sunt cei care pot schimba cu adevărat lucrurile în țara noastră. Vreau să-i mulțumesc că a acceptat propunerea de a se implica în schimbarea pe care o dorim cu toții și pentru curajul pe care-l arată. Întotdeauna am crezut că un lider adevărat trebuie să identifice oameni cu potențial, să le ofere susținere și să îi încurajeze să își realizeze proiectele în beneficiul societății. Sunt convins că iubirea de viață, potențialul, calitățile și caracterul puternic ale acestei femei, care pare firavă la prima vedere, dar cu o forță interioară impresionantă, vor aduce schimbări pozitive în societatea noastră. Îmi doresc să ne inspirăm din puterea ei și să continuăm să susținem oameni care indiferent de obstacolele din viață fac lucruri extraordinare”, a subliniat politicianul.

Inapoi la arhiva noutaților