[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marcel Răducan: „Bunăstarea cetățeanului este și trebuie să devină prioritatea nr.1. Legea Concurenței este deja în amplu proces de modificare”
8 Ianuarie

Marcel Răducan, președintele Consiliului Concurenței, a fost premiat de TRIBUNA pentru profesionalismul de care a dat dovadă în 2020, reușind să asigure buna gestionare a activității Consiliului Concurenței. Și, cu această ocazie, Marcel Răducan ne-a spus ce așteptări are de la anul 2021.

„Cele mai mari. Să trecem peste situația pandemică. Sănătatea populației este prioritară, iar sistemul de sănătate publică necesită eforturi conjugate. În 2020, 5 decembrie – Ziua Mondială a Concurenței atrage atenția la nivel mondial asupra politicilor concurențiale, care să contribuie la ameliorarea asistenței medicale. Iar statul să reușească să intervină pentru a salva mediul de afaceri, să-și revadă politicile clasice și împreună să depășim această criză. Bunăstarea cetățeanului este și trebuie să devină prioritatea nr.1. Legea concurenței este deja în amplu proces de modificare. Scopul este de revizuire a Legii concurenței, identificare a lacunelor și elaborarea de propuneri de modificare legislativă, având în vedere prevederile Directivei (UE) 1/2019 privind oferirea de mijloace autorităților de concurență astfel încât să fie mai eficace în aplicarea legii și garantarea funcționării corespunzătoare a pieței interne”, a declarat Răducan.

Ținând cont de evoluția ascendentă a piețelor, schimbarea regulilor de joc, precum și dezvoltarea tehnologiilor informaționale, președintele Consiliului Concurenței a spus că este necesară modificarea legislației concurențiale, luând în considerare atât carențele identificate de către Consiliul Concurenței, practica judiciară națională și internațională, noile modificări ale legislației civile și ale procedurii administrative și contenciosului administrativ, cât și realitățile activității economice a întreprinderilor care activează și utilizează tehnologiile digitale ce au cuprins toate piețele de mărfuri și au schimbat radical structura clasică a piețelor respective. „Totodată, ținând cont de aspectele enumerate supra, modificarea radicală a prevederilor actuale ale legislației în materie de concurență impune eforturi conjugate ale autorităților publice în scopul promovării, aprobării și adoptării noului proiect de lege „la zi” în materie de concurență”, a conchis Marcel Răducan.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților