[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maratonul Internațional Chișinău – desfășurat virtual. Cum pot participa doritorii
26 Septembrie

Pe 27 septembrie, în Moldova și în toată lumea, se va desfășura Maratonul Internațional Chișinău într-un format inedit – unul virtual. Competiția va începe la ora 9:00, transmite CURENTUL.

Maratonul de la Chișinău este cea mai mare competiție de alergare din țară, care atrage mii de participanți. Pentru a lua parte la această competiție, sute de turiști și sportivi străini vin în Moldova, iar diaspora moldovenească se întoarce acasă. Pandemia a făcut ca oamenii să-și revadă planurile sportive pentru anul 2020 și să-și schimbe opinia despre sport.

Din acest motiv, organizatorul maratonului, organizația sportivă Sporter, îi invită pe locuitorii Moldovei și pe cei din diasporă să susțină competiția, alergând acolo unde se află ei acum și demonstrând că hotarele sunt de fapt convenționale.

„Ne dorim foarte mult să arătăm întregii lumi că Maratonul Chișinău nu are hotare, că aceste hotare sunt condiționate, deoarece competiția noastră este, în primul rând, despre înșiși participanții. De aceea îi îndemnăm pe toți să susțină competiția și să alerge una dintre distanțe. Faceți selfie-uri, postați-le pe rețelele de socializare, partajați rezultatele voastre”, spune Dmitri Voloșin, directorul organizației Sporter.

Pentru a participa la cursa online, trebuie să îmbrăcați un tricou de la edițiile precedente ale Maratonului Chișinău sau orice alt eveniment Sporter, să alegeți oricare dintre distanțele: 1,5 km, 5 km, 10 km, 21 km sau 42 km și să luați startul pe 27 septembrie, la ora 9:00, din orice loc din oraș, din țară și chiar din lume.

Participanții sunt îndemnați să înregistreze un scurt video din timpul cursei și să-l trimită la event@sporter.md pentru videoclipul final al celei de-a șasea ediții a maratonului.

Maratonul Internațional Chișinău este o cursă competitivă pentru sportivi profesioniști și amatori, care se desfășoară în Moldova din 2015. Mii de alergători iau parte la cursă în fiecare an. În 2018, la competiție au participat peste 18 000 de sportivi din peste 50 de țări.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților