[ X ]
MAN: Dacă nu eram pe teren, rezultatul final pentru referendum ar fi arătat altfel sau chiar exista riscul mare de eșec
22 Octombrie

Partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN), condus de Ion Ceban, a venit cu o declarație, precizând că de la bun început a spus „DA” pentru Referendum și pentru integrarea Europeană, informează CURENTUL. 

„Suntem atacați acum de unele instituții galbene, care încearcă în continuare să ne denigreze.

Dacă nu era MAN pe teren, cu cei peste 300 de membri și voluntari în aproape toată țara, cu peste 300 de mii de materiale informative, rezultatul final pentru referendum ar fi arătat altfel sau chiar exista riscul mare de eșec. Partidul MAN a fost unica formațiune care a cheltuit bani din fondul partidului pentru a promova referendumul și ideea integrării europene.

Este suficient să vedem rezultatele candidatului guvernării după primul tur și vom înțelege care ar fi fost rezultatele și pentru referendum, dacă Partidul MAN nu se implica pentru a face campanie pentru opțiunea „DA” la referendum.

Partidul MAN a fost unica formațiune care nu a participat la alegerile prezidențiale, dar a avut o campanie activă practic în toate raioanele țării, unde am discutat cu cetățenii, am mers pe străzi, din ușă în ușă și am vorbit cu colectivele din 486 de instituții din municipiul Chișinău și din toată țara, din domeniile învățământului, medical, social și altele, în cadrul cărora am îndemnat cetățenii să se prezinte la scrutin și să aleagă parcursul european pentru țara noastră. De asemenea, membrii MAN au participat la mai multe dezbateri electorale, organizate de posturi de televiziune și radiodifuzori, unde au explicat ideea integrării Europene” – se spune în declarația partidului.

Formațiunea a spus că, de la bun început a afirmat „parcursul european și integrarea europeană a Republicii Moldova nu sunt ale unui partid sau ale unei persoane, și să nu-și asume doar ei acest deziderat pentru interese personale. Trebuie să fie o idee națională, iar cetățenii nu trebuie divizați, ci să le fie explicate beneficiile și oportunitățile pe care le putem avea cu toții împreună”.

„Chișinăul rămâne deschis să implementeze cele mai mari proiecte cu suportul UE, și așa cum reușim să realizăm în Capitală, putem realiza și în toată țara.

Felicitări tuturor cetățenilor care au crezut și au susținut, și credem că unica cale de dezvoltare a Republicii Moldova este parcursul european. Să nu cădeți în plasa manipulărilor când vi se spune că fără ei se pierde totul.

Totul abia începe, și cred că se poate mai mult pentru Republica Moldova!”, a subliniat MAN.

Inapoi la arhiva noutaților