[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mâine va avea loc Festivalul Național de Folclor „La Nistru la Mărgioară”
24 Iunie

Agenția Turismului a Republicii Moldova aduce la cunoștință despre desfășurarea la data de 25 iunie 2016, ora 10.00, în s. Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, a celei de-a XXII-a ediții a Festivalului-concurs Naţional de folclor „La Nistru la Mărgioară”, transmite CURENTUL.

Festivalul este dedicat ,,Zilei portului popular” și are drept scop popularizarea tradițiilor și obiceiurilor componente ale moștenirii culturale, precum și prezentarea și valorificarea folclorului autohton, promovarea tinerelor talente.

Programul Festivalului va include parada portului popular, spectacolul de folclor, întruniri cu mesagerii culturii naționale din Republica Moldova și România. De asemenea, se va organiza târgul meșteșugurilor populare și ateliere de creație pentru copii.

Festivalul-concurs Naţional de folclor „La Nistru la Mărgioară” reprezintă o adevărată sărbătoare a cântecului popular, un eveniment plin de originalitate și tradiții, varietate și culoare sub semnul prieteniei și păcii.

Evenimentul este organizat de către Secția cultură și turism din cadrul Consiliul Raional Anenii Noi și susținut de către Ministerul Culturii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților