[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Terorismul nu este un subiect ce vizează o țară sau alta, terorismul, din păcate, ne vizează pe toți
11 Septembrie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, astăzi, au depus flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA), în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, Maia Sandu a declarat că, astăzi, este o zi foarte tristă pentru poporul american, și nu doar cel american. „Acum 18 ani, Statele Unite ale Americii au fost supuse unor atacuri teroriste fără precedent, în care și-au pierdut viața aproape 3 mii de oameni, mai mult de 6 mii de oameni au fost răniți, iar după aceasta, mulți care au fost prezenți acolo – s-au îmbolnăvit. Terorismul nu este un subiect ce vizează o țară sau alta, terorismul, din păcate, ne vizează pe toți. Acesta înseamnă că, cu toții trebuie să facem eforturi, astfel încât să prevenim asemenea drame. Republica Moldova, chiar dacă are resurse mai modeste pe dimensiunea combaterii terorismului, va face tot ce îi stă în puteri, va oferi toate informațiile necesare pentru ca să contribuie la pace”, a declarat Sandu.

La rândul lui, Andrei Năstase a comunicat că își amintește cu tristețe de acele evenimente, în urma cărora aproape 3 mii de oameni s-au jertfit în încercarea lor de a salva alte vieți omenești. „Ca și ministru de Interne, mă gândesc la polițiști, salvatori, pompieri, autoritățile locale, care au intervenit în vederea salvării altor vieți. Am fost și rămânem alături de SUA în eforturile de a combate terorismul global. Terorismul nu are granițe și el trebuie combătut”, a conchis Năstase.

Amintim că. pe 11 septembrie 2001 au avut loc o serie de atacuri îndreptate împotriva Statelor Unite. 19 teroriști au deturnat patru avioane comerciale de pasageri care se deplasau către San Francisco și Los Angeles de la Boston, Newark, și Washington, D.C. În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroriștii.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților