[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu și Președintele Confederației Elvețiene, călătorind într-un avion în drum de la Geneva: Am vorbit despre cooperarea bilaterală
13 Decembrie

În drum de la Geneva, unde a participat astăzi la Summitul privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, informează CURENTUL.

Interlocutorii au vorbit despre cooperarea bilaterală, despre situația complicată din regiunea noastră, despre crizele multiple cu care se confruntă țara noastră și acțiunile pe care autoritățile le întreprind pentru a reduce impactul acestora asupra populației.

„Am mulțumit pentru asistența oferită de Elveția în mai multe domenii, inclusiv pentru proiecte de sănătate, apă și canalizare, dezvoltare a comunităților locale, protecție a mediului, dezvoltare a învățământului profesional tehnic, diasporă și cultură”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

La fel, șefa statului a salutat dinamismul cu care au avansat negocierile pe marginea Acordului de Comerț Liber cu EFTA. „I-am mulțumit Președintelui Cassis și pentru susținerea acordată de partea elvețiană în cadrul discuțiilor privind Acordul de Comerț Liber cu EFTA și am apreciat faptul că negocierile de substanță pe marginea acestuia sunt pe ultima sută de metri. Acest acord va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu țările EFTA – Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia”, a mai punctat Președinta Maia Sandu.

Inapoi la arhiva noutaților