[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu și Klaus Iohannis au acordat patronajul comun pentru două evenimente
10 Mai

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat cu prilejul Zilei Europei Înaltul său Patronaj pentru două proiecte culturale moldo-române ce se vor desfășura la Chișinău în anul 2022. Este vorba de Salonul Internațional de Carte „Bookfest” și de Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. Înaltul Patronaj este acordat în comun cu Președintele României, Klaus Iohannis, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Președinției Republicii Moldova.

Organizat de Asociația Editorilor din România în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Salonul Internațional de Carte „Bookfest” se va ține între 31 august – 4 septembrie.

Cea de-a șaptea ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești va avea loc între 15-25 septembrie, sub egida Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român.

Ambele evenimente vin să marcheze comuniunea culturală, lingvistică și istorică dintre cele două state, precum și aspirațiile europene ce leagă țările noastre.

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  2. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  3. Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu 3 ore înainte de zbor
    Social |
  4. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  5. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  1. Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu 3 ore înainte de zbor
    Social |
  2. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  4. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  5. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |