[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Riscă să se piardă inițiativele anunțate de noi pentru oameni și să se prăbușească economia țării
28 Noiembrie

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fostul Prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu, este de părere că, odată cu aprobarea proiectului noului buget pentru 2020 – „riscă să se prăbușească economia țării”, informează CURENTUL.

„Premierul lui Dodon spune cu nerușinare minciuni despre o problemă pe care tot el a creat-o pe timpul când era ministru de Finanțe al lui Plahotniuc. În vara acestui an, guvernul pe care l-am condus a identificat bani și a alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei, bani pe care fostul ministru Chicu nu i-a prevăzut în bugetul pentru 2019, fiindcă lucra pentru un regim care făcea promisiuni electorale iresponsabile fără a asigura surse de finanțare pentru acestea”, a scris, pe o rețea socială, Sandu.

În același timp, fostul Premier declară: „pe parcursul mandatului am adoptat 6 hotărâri de guvern, în fiecare lună câte una, pentru repartizarea alocațiilor către bugetele administrației publice locale, astfel încât aceasta să poată plăti salariile. Ultima Hotărâre de Guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 milioane lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie. Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”.

„Dar gaura pe care a lăsat-o Chicu în bugetul 2019 e floare la ureche pe lângă gaura care se întrezărește în proiectul bugetului pentru anul 2020, adoptat de guvern ieri la amiază și finalizat înspre seară. În această gaură riscă să se piardă inițiativele anunțate de noi pentru oameni și să se prăbușească economia țării. Asta se întâmplă când guvernul lucrează pentru politicieni corupți, nu pentru cetățeni”, a conchis Sandu.

De menționat că, ieri, Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2020. Documentul prevede 44,1 miliarde de lei venituri și 51,5 miliarde de lei cheltuieli.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților