[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu – la prima ședință de Guvern: În curând activitatea va intra în normalitate
10 Iunie

Cabinetul de miniștri, în frunte cu Premierul Maia Sandu, s-a întrunit, astăzi, în prima ședință, informează CURENTUL.

Maia Sandu a anunțat că, din totalul de 12 membri ai Guvernului, la ședință sunt prezenți 7 membri.

„Asta înseamnă că este deliberativă. Trei membri ai Guvernului, care sunt din diasporă – aterizează astăzi la Chișinău. Vă mulțumesc că ați acceptat, în timpuri de cumpănă, să faceți parte din acest Guvern. Aceste Executiv va guverna pe baza valorilor europene fundamentale. Guvernul actual al RM nu are o altă datorie decât cetățenii, astfel vă asigurăm că vom face tot posibilul pentru a îndeplini așteptările lor. Obiectivul de dezoligarhizare a țării a stat la baza votului comun al ACUM și PSRM. Republica Moldova devenise un stat izolat internațional, domnea corupția, sărăcia și teroarea din partea unui partid autoritar. Nici discuțiile cu PSRM avute anterior, întrevederile cu delegațiile străine, nu au fost vreodată despre federalizare, votul a fost despre dezoligarhizare”, a precizat Sandu.

Maia Sandu a mai anunțat că, astăzi, în calitate de Premier, dar și în numele Guvernului, va expedia o scrisoare Comisiei Europene, Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția cu opinia lor vizavi de deciziile Curții Constituționale.

„Aceste decizii le calificăm arbitrate și contrare Constituției. Le solicit, repetat, angajaților forțelor de ordine să nu blocheze intrarea în instituțiile de stat, să nu execute ordine ilegale ale celor care au uzurpat puterea. Funcționarii trebuie să-și exercite obligațiunile în favoarea cetățenilor. În curând, activitatea va intra în normalitate”, a mai spus Sandu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților