[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu la discuții cu Secretarul de Stat al MAE al R. Franceze
13 Septembrie

Prim-ministrul Maia Sandu s-a întâlnit, la Chișinău, cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, Amélie de Montchalin, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii, Prim-ministrul Maia Sandu a mulțumit părții franceze pentru sprijinul acordat în susținerea Guvernului de la Chișinău în consolidarea democrației în Republica Moldova. Premierul a accentuat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE rămâne o prioritate pentru agenda de reforme a Guvernului.

De asemenea, în cadrul dialogului, oficialii au discutat promovarea mai multor proiecte de interconectare cu UE și atragerea investițiilor franceze în infrastructură, în special renovarea tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni.

La rândul său, Amélie de Montchalin a menționat importanța instrumentului Parteneriatul Estic și necesitatea de aprofundare și consolidare a acestuia pe diverse domenii, astfel încât statele partenere ale UE, inclusiv Moldova, să obțină cât mai multe beneficii tangibile.

Tot astăzi, Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze au semnat o Scrisoare de Intenție, privind finanțarea proiectului de reabilitare și modernizare a liniei de cale ferată Chișinău – Ungheni. Documentul a fost semnat de către Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Amélie de Montchalin.

Maia Sandu a mulțumit părții franceze pentru sprijinul oferit și a accentuat că autoritățile de la Chișinău sunt interesate să preia experiența și bunele practici ale statelor membre UE și să continue colaborarea în domenii cheie cum ar fi combaterea corupției și spălării banilor sau reforma justiției.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților