[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, la discuții cu Ambasadoarea Italiei
17 Decembrie

Maia Sandu, Președintele ales al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, căreia i-a mulțumit pentru felicitările Președintelui Sergio Mattarella, cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale, și pentru sprijinul oferit de Italia cetățenilor moldoveni de-a lungul anilor, informează CURENTUL.

„Am discutat despre necesitatea de a intensifica cooperarea economică și comercială dintre țările noastre, precum și despre planurile noastre de a îmbunătăți mediul de afaceri pentru a spori investițiile italiene în Republica Moldova. Un subiect important al discuțiilor a fost situația conaționalilor noștri care muncesc în Italia și necesitatea semnării acordului bilateral cu privire la pensii. Negocierile asupra acordului sunt la o etapă avansată și sperăm ca cetățenii noștri să beneficieze de rezultatele concrete ale acordului cât mai curând”, a menționat Sandu.

De asemenea, ea a spus că a reiterat prioritățile sale în calitate de Președinte, în special reforma justiției și importanța construirii unui stat de drept.

„Contăm pe sprijinul Italiei în implementarea agendei noastre europene”, a conchis Maia Sandu.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților