[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: „Încrederea societății în justiție depinde de rezultatele activității voastre”
29 Ianuarie

Astăzi, procurorii moldoveni marchează Ziua profesională – acum 29 de ani a fost înființată Procuratura Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declară că este un bun prilej de a aminti rolul acestei instituții, informează CURENTUL. 

„Procurorii iau zilnic decizii ce vizează vieți omenești. De calitatea muncii lor depinde integritatea banului și proprietății publice, libertatea și averea cetățenilor. E o profesie esențială pentru statul nostru și este o profesie grea”, susține șeful statului.

„Știți opinia mea pe acest subiect”, declară, în acest sens, Maia Sandu. „Eu nu contenesc să cer procurorilor acțiune, curaj și integritate. O fac din numele cetățenilor, care așteaptă de la procurori să apere interesul public, nu propriul interes. Fără buna funcționare a procuraturii nu avem cum asigura bunăstarea cetățenilor noștri și securitatea statului. Trebuie să restaurăm statul de drept și să recâștigăm încrederea oamenilor în supremația legii în țara noastră”, comunică Sandu.

Prin urmare, șeful statului declară că felicită toți lucrătorii onești ai Procuraturii Republicii Moldova cu ocazia Zilei profesionale. Vă doresc sănătate, succes și curaj.

„Încrederea societății în justiție depinde de rezultatele activității voastre. În calitatea mea de Președinte al Republicii Moldova, voi susține întotdeauna efortul și curajul procurorilor integri și profesioniști în lupta cu corupția și criminalitatea organizată. Puteți conta pe sprijinul meu care va ajuta la instalarea ireversibilă în acest stat a ordinii și dreptății”, se arată în mesajul Președintelui.

Mihaela Conovali

 

Inapoi la arhiva noutaților