[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Încrederea acordată mă motivează să continuăm pe calea reformării clasei politice
16 Noiembrie

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care, potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, a mulțumit tuturor pentru mobilizarea uimitoare, încrederea enormă și unitatea creată în această campanie, informează CURENTUL.

„Răbdarea cetățenilor a fost pusă la încercare de prea multe ori. Sunt mândră de moldoveni. Când se unesc, pot face orice. Solidaritatea și unitatea moldovenilor a uimit ieri o lume întreagă. Vă mulțumesc pentru bucuria și mândria de a face parte din acest popor”, a declarat Maia Sandu.

„Încrederea acordată mă motivează să continuăm pe calea reformării clasei politice. Mandatul de președinte pentru mine nu este un premiu sau un privilegiu, este o mare responsabilitate. Înțeleg că urmează patru ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituțiile statului, dar puterea adevărată e cea oferită de popor”, a adăugat Sandu.

Totodată, ea a menționat că sunt multe lucruri care trebuie schimbate în Republica Moldova. „Moldovenii vor un stat care să nu îi fure, un stat care să nu protejeze hoții, un stat care să gestioneze corect banii adunați de la oameni prin impozite și taxe. Un stat care apără și ajută cetățenii săi, care respectă fiecare cetățean, care unește cetățenii săi. Oamenii vor un stat cu instituții puternice și funcționari publici care ascultă de legi, nu de indicații politice la telefon, cu instituții active, care combat abuzurile fără a aștepta investigații de la jurnaliști. Cetățenii vor un Parlament cu deputați care-și respectă jurământul și care nu se vând. Cetățenii vor o guvernare responsabilă și competentă, care acționează în interesul oamenilor”, a afirmat Sandu.

De asemenea, ea a declarat că după validarea acestor alegeri și după învestire va demara o serie de consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a găsi soluții la problemele urgente ale cetățenilor.

„Prioritățile mele vor fi: oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere. Voi lucra pentru a proteja antreprenorii, promova exporturile moldovenești și voi insista pe redirecționarea resurselor statului pentru a susține cetățenii cei mai afectați de criză”, a menționat Maia Sandu.

„Azi am câștigat o mare bătălie, dar avem mult de lucru înainte. Vă promit că voi fi mereu de partea oamenilor. Vă promit că vom munci împreună ca să construim țara pe care ne-o dorim cu toții. Vreau ca, după ce trăim împreună bucuria acestei victorii, să muncim tot împreună pentru ca să punem Moldova pe calea cea dreaptă”, a conchis Sandu.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților