[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, în Parlament: Care e viziunea dvs. asupra justiției? Protecție pentru hoți și nedreptate pentru oameni?!
12 Noiembrie

Prim-ministrul Maia Sandu, în cadrul ședinței Parlamentului, unde e examinată moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, a ținut un discurs, enumerând realizările și provocările din cele 5 luni de la învestirea Cabinetului de miniștri, informează CURENTUL.

„Am obținut niște rezultate, am închis niște robinete la vamă, am oprit scheme de stoarcere de bani din Moldtelecom, ANSA, Calea Ferată, am oprit scheme frauduloase de achiziții de medicamente și dispozitive medicale…”, a spus Premierul.

Maia Sandu a subliniat că, zilnic, colegii săi din ministere trimit la Procuratură sute de sesizări de scheme criminale. „Dar numai cu documentarea nu ajungem departe. Avem nevoie de justiție, pentru ca funcționarii corupți să fie închiși, nu să ne chinuim noi să inventăm formule ca să-i ținem departe de scheme. Viziunea Blocului ACUM e cunoscută – noi ne dorim justiție adevărată, procurori eficienți, care iau decizii în numele legii, dorim ca acei care au furat miliardul să ajungă la închisoare. Toți ne dorim asta, inclusiv cei care au votat pentru PSRM”, a spus ea.

Politiciana a mai spus și că oamenii „sunt obosiți de alegeri peste alegere și de haos”. „Noi, cei din Blocul ACUM, am promis tuturor dreptate. În 5 luni în Parlament ați văzut cine suntem – nu avem palate, imobile de milioane, automobile de lux, ne-am dorit să oferim justiție adevărată. Care e viziunea dvs. asupra justiției? Protecție pentru hoți și nedreptate pentru oameni?!”, a menționat Sandu.

Totodată, Premierul, referindu-se la votul pentru moțiunea de cenzură, a spus: „E o mare responsabilitate acest vot, sper să aveți putere să o duceți până la finalul carierei politice!”.

În cadrul întrebărilor, Maia Sandu a spus că a decis să propună angajarea răspunderii de către Guvern pentru că se simte responsabilă față de cetățeni, pentru ca să le ofere justiție echitabilă.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților