[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: În calitate de președinte, voi înainta inițiative menite să sprijine și să protejeze cadrele medicale, medicii, asistenții, infirmierii
31 Decembrie

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, pe final de an, a adresat un mesaj de recunoștință tuturor angajaților din sistemul medical, informează CURENTUL.

Iată declarația integrală a șefului statului:

„Deși 2020 a fost un an dificil, am avut motive de recunoștință. Am apreciat și am început să prețuim ceea ce anterior observam mai puțin. Am auzit cu regularitate aplauze. Oamenii din toată lumea au mulțumit astfel medicilor pentru munca și dăruirea lor. Pentru alegerea de a-și dedica timpul, de a-și sacrifica sănătatea – iar uneori chiar viața – ca să salveze mii, milioane de vieți omenești.

Pandemia a căzut povară grea pe umerii medicilor din Moldova. Și voi, dragi medici, o duceți, cu demnitate și dăruire. În fiecare zi, alegeți să veniți la muncă – obosiți, echipați insuficient, riscând cu propria viață. Alegeți să luați povara asta și să o duceți, în fiecare zi. Poate au fost momente în care vă slăbeau umerii – povara este prea grea. Sau devenea obositoare munca cu pacienții – speriați și ei, sleiți de puteri, la limita speranțelor. Sau vă este frică să nu-i infectați pe cei de acasă. Și totuși, alegeți să vă faceți munca, în fiecare zi. Să salvați vieți omenești.

Dragi medici, asistenți medicali, felceri, farmaciști, infirmieri și alt personal care stați la straja sănătății noastre, oamenii din Moldova știu sacrificiul vostru. Vă suntem recunoscători pentru munca voastră. Vă mulțumim pentru că ne salvați, în fiecare zi.

În 2021, vă doresc să aveți sănătate și putere pentru a merge mai departe. În pragul sărbătorilor, vă doresc să aveți zile de odihnă adevărată, să vă bucurați de căldura celor dragi. Și chiar dacă mulți nu veți fi lângă cei apropiați în aceste zile de sărbătoare, rămânând să aveți grija de pacienți, vreau să simțiți aprecierea pe care o au pentru voi, pentru efortul vostru, oamenii din toată țara. În aceste zile, ne amintim cu durere în suflet de lucrătorii medicali care și-au pierdut viața în acest an la locul de muncă. Ne exprimăm recunoștința și compasiunea membrilor familiilor lor. Acești oameni, care și-au pus în pericol propria viață pentru a salva viața concetățenilor lor, sunt adevărați eroi.

Din păcate, nu putem spune că tot greul a trecut. Însă vă spun că voi face tot ce-mi stă în puteri ca anul care vine să fie mai ușor pentru lucrătorii medicali. Nu mai sunteți singuri în fața urgiei. Aveți în persoana mea și a echipei mele aliați de nădejde. În calitate de președinte, voi înainta inițiative menite să sprijine și să protejeze cadrele medicale, medicii, asistenții, infirmierii. Vom propune politici motivaționale care să convingă medicii moldoveni să rămână acasă, alături de familii.

Moldova are mare nevoie de voi, dragi medici – vom face tot posibilul ca și voi să vreți să trăiți și să munciți acasă. Și să vă simțiți în siguranță.

Vă mulțumesc din inimă. La mulți ani!”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților