[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Fiecare derapaj de la normele democratice şi încălcarea libertăţilor fundamentale vor fi şi pe viitor taxate de opoziţie şi societate
14 Aprilie

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu susține că, prin decizia de declarare a neconstituționalității legii pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, „Curtea Constituțională a constatat sfidarea Constituției de către Guvernul Dodon și majoritatea parlamentară PD-PSRM”, informează CURENTUL.

„Puținele măsuri social-economice incluse în acea lege au fost deja adoptate de către Comisia pentru Situații Excepționale, ceea ce demonstrează că aşa-zisa asumare guvernamentală nu a fost decât un joc politic ieftin, menit să denigreze opoziţia şi să submineze încrederea în instituţiile şi procedurile democratice. Regimul stării de urgenţă presupune nu doar exercitarea unor puteri excepţionale, dar şi o responsabilitate sporită din partea guvernării pentru combaterea efectelor epidemiei. Fiecare derapaj de la normele democratice şi încălcarea libertăţilor fundamentale vor fi şi pe viitor taxate de opoziţie şi societate. PAS reiterează că este gata să susțină orice măsuri adoptate de guvern, care cu adevărat vin să susțină populația și agenții economici pe timp de criză pandemică”, a scris Sandu, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților