[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu este susținută de oamenii de creație, de artă, de știință, cultură și educație
2 Noiembrie

Oamenii de creație, de știință, cultură, artă și din domeniul educației fac un apel către cetățeni R. Moldova pentru ca în turul II al alegerilor prezidențiale să o susțină pe Maia Sandu, transmite CURENTUL.

În apelul lor, aceștia îi îndeamnă pe alegători să se miște „spre lumină” și să aleagă să construiască o societate bazată pe respectul legilor.

Iată scrisoarea semnatarilor:

„Noi, oamenii de creație, de știință, de cultură și artă și din domeniul educației, adresăm acest apel într-un moment crucial al  istoriei prezente, în care urmează să hotărâm însăși soarta noastră, viitorul nostru, drumul pe care trebuie să îndrumăm pașii noștri în continuare.

Acum, în clipa de față, trebuie să decidem dacă rămânem pe loc, în  bezna în care suntem aruncați sau ne mișcăm înainte spre lumină, spre progres, spre lumea civilizată care ne întinde o mână de ajutor pentru  a ne salva.

Trebuie sa constientizăm că nu putem avea altă orientare decât spre Vest, spre Europa, unde suntem chemați să ajungem cu valorile noastre.  Cu ceea ce producem material și spiritual, cu ceea ce facem bun în toate domeniile: știință, cultură, artă, agricultură.

Avem o singură soluție – să rezolvăm numeroase probleme spirituale cu care ne confruntăm: s-o votăm în cel de-al doilea tur al alegerilor  prezidențiale pe MAIA SANDU.

Împreună cu ea, în calitate de Președinte, am putea să construim o societate bazată pe respectul legilor și încrederea în oameni care formează bunul suprem, pe cultură, știință și inovare.

Împreună cu ea avem singura șansă să scoatem Republica din haos, dezordine și nepasare, să dezrădăcinăm răul în administrație, din justiție, din toate domeniile vieții. Preocuparea pentru om, pentru ridicarea nivelului de trai, pentru crearea locurilor de muncă și stimularea materială a muncii care să oprească migrația masivă în străinătate trebuie să devină o preocupare de bază.

Să ne aducem aminte că Eminescu, poetul nostru național și universal, vorbea despre Europa ca despre un organism din care facem și noi parte, că suntem europeni nu numai din punct de vedere geografic, ci și prin cultura, prin tradițiile și valorile pe care le creăm –  domenii pe care dna Maia Sandu le cunoaște, le susține și le promovează.

Programul Maiei Sandu este unul care decurge din aceste nevoi urgente, din realitațile triste pe care le avem, din necesitatea de a fi în rand cu Europa și cu toată lumea.

Adresăm tinerilor, care au fost întotdeauna în avangarda mișcărilor  noastre de schimbare a mentalitații, a reformării mecanismelor sociale, a punerii în capul listei a valorilor – munca, știinșa, cultura – să dea dovadă de o implicare activă în campania electorală,  să le lamurească celor de la țară beneficiile integrării noastre în Europa, ale revenirii la matricea identității culturale și la  europenitate.

Votați MAIA SANDU!

Din partea oamenilor de creație, de știință, de cultură și arta și din
domeniul educației:
acad. Teodor Furdui,
acad. Mihai Cimpoi,
acad. Eugen Doga,
acad. Gheorghe Țîbîrnă
acad. Gheorghe Ghidirim,
acad. Alexandru Ciubotaru,
acad. Mitrofan Ciobanu,
acad. Andrei Ursu,
acad. Pavel Vlad,
acad. Ion Geru,
acad. Nicolae Bilețchi
acad. Nicolae Dabija,
acad. Ion Hadârcă,
Acad. Tudor Lupașcu,
Acad. Sergiu Dumitrache,
Arcadie Suceveanu, scriitor,
Andrei Strâmbeanu, scriitor,
Vasile Bahnaru, profesor,
Sandu Grecu, regizor,
Vasile Iovu, artist al poporului,
Alexei Marulea, om de afaceri,
Claudia Balaban, bibliotecara,
Nicolae Botgros, dirijor,
Aurelian Dănilă, profesor,
Prof. Emil Rusu,
Ion Ciocanu, scriitor
Ion Melniciuc, profesor,
Iulian Filip, scriitor,
Vasile Romanciuc, scriitor,
Spiridon Vangheli, scriitor,
Aurelian Silvestru, scriitor, pedagog,
Dulghieru Valeriu, profesor,
Petru Hadărcă, regizor,
Ninela Caranfil, actrita,
Ion Gagim, profesor”, scrie în declarație.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților