[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, după 100 de zile: „Acest guvern este cel mai onest pe care l-a avut Republica Moldova vreodată”
24 Septembrie

Prim-ministrul Maia Sandu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat raportul de activitate a actualului Guvern pentru primele 100 de zile, informează CURENTUL.

„Le-am dat oamenilor libertatea. Am eliminat interceptările la comandă politică. Am scos măștile de pe fața polițiștilor. Am deschis guvernarea către cetățeni, noi credem în transparență. Am făcut pași importanți în reforma justiției, am elaborat o reformă ambițioasă. Am adoptat modificări la Legea Procuraturii, pentru a deschide calea la alegerea unui procuror general. Sistemul se opune din răsputeri, dar noi suntem determinați și vom insista până la capăt pe această transformare. Am descoperit mai multe scheme de corupție. Am oprit privatizări frauduloase. Am dat afară sute de funcționari implicați în abuzuri. Procesul de curățare va continua și în următoarele luni”, a declarat Sandu.

În același timp, Premierul s-a referit și la alte acțiuni. „Cea mai mare realizare este faptul că Plahotniuc și Șor nu mai sunt la putere. Am găsit resurse pentru a plăti salariile. Am aprobat majorarea salariilor pentru unele categorii din sistemul medical. Lucrăm la corectarea legii salarizării pentru mai multe categorii de salariați, care au avut de pierdut”, a comunicat premierul

„Acest guvern este cel mai onest pe care l-a avut Republica Moldova vreodată”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților