[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu despre redeschidere școlii din Țepilova, Soroca: „Este un demers populist”
19 Ianuarie

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, ex-ministră a Educației califică decizia ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a redeschide școala din Țepilova, Soroca drept una populistă, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu acordat pentru „Jurnal de Chișinău”, Maia Sandu a explicat care ar fi consecințele în urma acestei decizii.

„Este un demers populist. Dar să ne întoarcem la problema ca atare. Cel mai important lucru este asigurarea calității învățământului. În foarte multe localități cu puțini oameni și puțini copii este un mare deficit de cadre didactice. În momentul în care unii profesori ajung la vârsta de pensionare și pleacă de la școală, profesorii tineri nu vor să meargă în aceste localități din cauza că acolo nu este niciun viitor. Numărul de copii se micșorează și, într-o zi, s-ar putea întâmpla să nu mai fie niciunul.

Condițiile de trai în aceste localități cu puțini locuitori sunt proaste din cauza că guvernarea nu îmbunătățește infrastructura. Din aceste cauze este foarte greu să asiguri școlile cu cadre didactice. Elevul are nevoie să fie asigurat cu profesori la toate disciplinele pentru a fi competitiv atunci când ajunge să meargă la facultate”, a spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților