[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, de Ziua Culturii: Interesul față de lectură trebuie sprijinit pe toate căile
15 Ianuarie

De Ziua Națională a Culturii și de ziua de naștere a marelui Eminescu, șefa statului anunță că și în 2024 Bookfest Chișinău se va desfășura sub Înaltul Patronaj al președinților României și Republicii Moldova. Președinta Maia Sandu subliniază că, în ultimii ani, tot mai multe festivaluri și evenimente de calitate iau amploare și își câștigă tot mai mult public, atât din țară, cât și de peste hotare. 

„În această vacanță de iarnă am cunoscut un grup de elevi din Chișinău, care în acest an au pășit în clasa întâi și împreună am răsfoit și citit cărțile pentru copii pe care le avem pe rafturile bibliotecii de la Președinție. Interesul față de lectură, în special la copii și accesul la carte de calitate trebuie sprijinit pe toate căile și la toate nivelurile”, a declarat șefa statului.

De asemenea, Președinta Maia Sandu subliniază că numai prin accesul la cultură și lectură pot fi schimbate mentalități, pot fi formate generații de oameni cu gândire liberă. „Copiii care citesc, tinerii culți, care aleg teatrul, cartea, dezvoltarea frumoasă sunt adulții de mâine care vor alege cuvântul în locul armei, vor avea curajul să apere valorile învățate și vor construi o societate unde este respect și bună înțelegere”, a punctat Președinta.

Inapoi la arhiva noutaților