[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Am făcut un pas important
15 Aprilie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu va semna în curând decretul de dizolvare a Parlamentului, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, ea a spus că decizia de astăzi a Curții Constituționale este una firească, iar alegerile parlamentare anticipate trebuie să se desfășoare cât mai curând, având în vedere situația pandemică.

„Am făcut un pas important pentru a da cetățenilor ocazia să-și aleagă un Parlament care să-i reprezinte cu adevărat și un guvern care să lucreze pentru bunăstarea țării”, a declarat Sandu.

Șeful statului a mai spus că, așa cum a promis în alegerile prezidentiale, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc.

„A venit momentul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria Republicii Moldova, un Parlament capturat de scheme și interese private, un Parlament care a întors spatele oamenilor, i-a sărăcit și i-a umilit. Este timpul să lăsăm în urmă acest episod trist din istoria țării noastre și să mergem cu hotărâre către viitor. Un nou Parlament nu înseamnă doar oprirea hoției și asigurarea unei guvernări responsabile. Un nou Parlament înseamnă o resetare a instituțiilor statului. Înseamnă curățarea agențiilor, ministerelor, inspectoratelor, întreprinderilor de stat, instituțiilor de drept, de personaje corupte care oferă protecție schemelor și furturilor. Un nou Parlament înseamnă reforma justiției, curățarea procuraturilor de personaje corupte și promovarea unor judecători onești care să facă dreptate și să se ghideze doar de lege. Înseamnă dezvoltarea stabilă a țării și cheltuirea cu folos a banului public. Înseamnă respect pentru cetățean. Un nou Parlament înseamnă construcția și modernizarea țării, apropierea de Uniunea Europeană și standardele de viață europene. Un nou Parlament înseamnă șansa noastră de a construi o țară cu reguli clare, egale pentru toți, unde fiecare să se simtă în siguranță”, a declarat Sandu.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților