[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu a discutat la telefon cu Președintele Lituaniei și cel al Letoniei
20 Noiembrie

Președintele ales în cadrul scrutinului din 15 noiembrie, Maia Sandu a avut o discuție la telefon cu Președintele Lituaniei, Gitanas Nausėd, precum și cu Egils Levits – Președintele Letoniei, informează CURENTUL.

În cadrul discuției, șeful statului lituanian a reconfirmat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova, menționând în mod special legătura dintre Lituania și Moldova bazată pe sprijinul reciproc al independenței și libertății celor două state.

La rândul său, Președintele leton a exprimat angajamentul continuu al Letoniei de a împărtăși experiența de integrare europeană și de a susține reformele necesare apropierii Republicii Moldova de marea familie europeană.

„Cei doi oficiali au discutat și un subiect de maximă importanță pentru Republica Moldova și anume – reforma justiției și aplicarea în practică a supremației legii”, relatează reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate.

La final, Egils Levits și Maia Sandu au convenit să se întâlnească personal pentru a discuta aprofundarea relațiilor dintre cele două state – Moldova și Letonia – precum și agenda europeană a Republicii Moldova, după ce situația pandemică se va sfârși.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților