[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu a discutat cu Ambasadorii României și Suediei
14 Decembrie

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova care urmează să fie învestit în funcție la 24 decembrie curent, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România țării noastre, informează CURENTUL.

„Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând”, a declarat ea.

Sandu s-a referit și la preconizata vizită a Președintelui român: „După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”.

Tot astăzi, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, căreia i-a mulțumit pentru scrisoarea de felicitare transmisă de Prim-ministrul Stefan Löfven.

„În cadrul întrevederii, am discutat subiecte ce țin de colaborarea dintre țările noastre, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Parteneriatului Estic, în domenii precum drepturile omului, stat de drept, democrație și bună guvernare. Ambasadoarea Lyberg a reiterat sprijinul Suediei pentru agenda de reforme a Republicii Moldova și parcursul nostru european”, a conchis ea.

Cristina Gurez

received_131653405271596 received_135064238385915

Inapoi la arhiva noutaților