[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu a avut o serie de întrevederi la Viena
22 Octombrie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Viena în perioada 21-22 octombrie, a avut întrevederi cu Președintele federal al Austriei, Alexander Van der Bellen, viceprim-ministrul austriac, Werner Kogler, cu ministrul Federal al Afacerilor Europene și Internaționale Michael Linhart, și cu Helga Schmid, Secretarul General al OSCE, informează CURENTUL.

În cadrul discuțiilor cu omologul austriac, Sandu declară că au fost abordate subiecte de interes comun. Totodată, Președinții Republicii Moldova și Austriei au convenit să avanseze cooperarea dintre cele două țări în domeniile economic, al protecției mediului și energetic, inclusiv pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Ministerele Economiei și cel al Mediului urmează să elaboreze o agendă comună în acest sens.

„Austria a fost și este un partener de încredere pentru Republica Moldova. Beneficiem de sprijinul acesteia deplin în dialogul nostru bilateral prin programe și proiecte în domenii precum buna guvernare, învățământul profesional, dezvoltarea rurală, protecția mediului sau adaptarea la schimbările climatice. Partenerii austrieci ne-au asigurat și de susținere în dialogul cu instituțiile UE”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul discuțiilor cu viceprim-ministrul austriac, Werner Kogler, șeful statului moldovean spune că a abordat posibilitatea de extindere a relațiilor economice dintre Republica Moldova și Austria.

Vizita la Viena a mai continuat cu o întâlnire cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova. Șefa statului declară că le-a mulțumit parlamentarilor austrieci pentru sprijinul constant în implementarea programelor și proiectelor în domenii prioritare pentru țara noastră, precum dezvoltarea învățământului profesional tehnic, crearea locurilor de muncă pentru tineri sau creșterea competitivității economiei prin sprijinirea transformării digitale.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, pe final de zi, la Viena, o întrevedere cu Helga Schmid, Secretarul General al OSCE. Șefa statului a menționat că Republica Moldova va colabora în continuare cu OSCE pentru a face față provocărilor de securitate din regiunea noastră, dar și pentru a avansa cooperarea în domeniul securității, drepturilor omului și combaterii corupției.

„Mizăm în continuare pe sprijinul OSCE pentru facilitarea dialogului și sprijinirea părților în promovarea unei reglementări politice cuprinzătoare și durabile”, a declarat șefa statului la întrevedere.

Mihaela Conovali

received_610399300322485 received_622241485617335 received_559736738434485 received_1923459901166292

Inapoi la arhiva noutaților