[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAI va achita peste 1 mln. de lei pentru elaborarea SIA „e- Dosar”
23 Martie

Serviciul Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) procură servicii de elaborare SIA „e – Dosar”, sistem informațional integrat de gestiune a dosarului electronic al cauzei penale, transmite CURENTUL.

Costul serviciilor achitate de STI al MAI vor fi de 1 mln. 666 mii 670 lei, fără TVA.

Perioada de depunere a ofertelor este 29 martie – 8 aprilie curent.

SIA e-Dosar MAI va fi instalat și va funcționa în cadrul platformei tehnologice MCloud, spațiul dedicat Ministerului de Interne.

Calculatoarele client trebuie să folosească în calitate de aplicație client pentru accesarea și utilizarea SIA e-Dosar MAI cel puțin 3 din cele mai populare exploratoare Internet, care satisfac cerințele minime HTML 5, CSS 3. Compatibilitatea cu MS Edge/MS Internet Explorer este obligatorie.

În calitate de posesor al SIA e-Dosar, MAI va putea atribui instituțiilor și persoanelor autorizate dreptul de administrare a portalului. De asemenea, Ministerul de Interne va asigura totalitatea activităților de suport, mentenanță și dezvoltare continuă a SIA e-Dosar MAI Conceptul dosarului electronic reflectă dosarul pe suportul de hârtie din cadrul procesului de urmărire penală. Dosarul electronic este obiectul principal de date care reflectă cauza penală și conține informații cu privire la etapele urmăririi penale, statuturile acesteia, tipul infracțiunii, alte documente și descrierea care caracterizează un caz particular de urmărire penală.

Fiecare cauza penală se bazează pe articolele respective din legislație, astfel Furnizorul va implementa nomenclatoare respective în cadrul SIA e-Dosar MAI, astfel încât să permită funcționalitatea de referință care indică articole din legislație la inițierea procesului de urmărire penală. Furnizorului i se va oferi acces la sistemul actual care posedă astfel de nomenclaturi; ar fi necesară şi o analiză pentru a importa acea nomenclatură și a o interconecta cu noul SIA e-Dosar MAI.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților