[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți secretari de stat au depus cereri de demisii. Cabinetul de miniștri i-a înlocuit!
19 Noiembrie

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, în ședință, o serie de demisii și numiri, informează CURENTUL.

Astfel, Liliana Iaconi este noul secretar general al Guvernului.

Au fost eliberați din funcție secretari de stat ai Ministerului Finanțelor: Sergiu Luca, Dumitru Urdea și Viorelia Lazăr, iar în locul lor au fost numiți: Iuri Pașinschi, Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc.

La Ministerul Economiei și Infrastructurii au fost eliberați: Alexandru Sonic, Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru, și au fost numiți în funcții de secretari de stat: Vitalie Tarlev și Mihail Lupașcu.

La MAI a fost numită în funcția de secretar de stat – Mariana Grama. Totodată, Gheorghe Balan a fost eliberat din funcția de șef interimar al IGP, iar în loc a fost numit Vadim Cojocaru.

De asemenea, au fost eliberați din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției: Veronica Mihailov-Moraru și Dmitrii Russu, iar în locul lor au fost numiți: Radu Foltea și Eduard Serbenco.

Au fost eliberați din funcțiile secretari de stat ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene: Dinu Toderașcu și Vladislav Kulminski, iar la Ministerul Educației au fost eliberați: Valentina Chicu, Victoria Nagy Vajda, Elena Belei și Adrian Băluțel.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost eliberat din funcția de secretar de stat – Artiom Sîci, iar pentru funcțiile de secretari de stat au fost numiți: Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco. Din funcție a fost eliberat și Andrei Matei, director general al CNAM.

La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au fost eliberați din funcții secretarii de stat: Sergiu Gherciu, Alexandru Dubălari și Iuliana Cantaragiu, dar și au fost numiți alți doi secretari de stat: Mihai Machidon și Tatiana Nistorică.

A fost eliberat din funcția de director general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru, în baza cererii de demisie.

Totodată, au fost propuși șefului statului pentru numire: Dmitri Croitor – Ambasador al R. Moldova în Turcia, Mihai Căpățînă – Consul general al R. Moldova în orașul Frankfurt pe Main (Germania), iar Oxana Domeni – Ambasador în Principatul Liechtenstein, prin cumul, cu reședința la Geneva.

De menționat că, toți secretarii de stat au fost eliberați din funcții în baza cererilor de demisie.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților